h

Problemen thuiszorg Zoetermeer nog lang niet opgelost

26 september 2007

Problemen thuiszorg Zoetermeer nog lang niet opgelost

Tijdens de commissie Samenleving van 25 september 2007 is de voortgang van de WMO in Zoetermeer besproken. Tevens had de SP de eerder door haar gestelde schriftelijke vragen over mogelijke ontslagen bij de thuiszorg geagendeerd. Na grondig onderzoek van de SP en de informatie die verkregen is via de meldweek thuiszorg was het voor de SP ook zeker tijd om hier een goed debat over te voeren.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “Ik heb me de afgelopen twee weken erg verdiept in de problemen die er zijn ontstaan bij de zorgaanbieders door de invoering van de WMO. Het is werkelijk niet te geloven wat je dan allemaal tegen komt. En het ergste is nog wel, als je naar de gevolgen kijkt dan zijn het de hulpbehoevende mensen die het treft. Dus de mensen die de zorg echt nodig hebben zijn uiteindelijk de dupe geworden van de introductie van de marktwerking in de zorg. En dat al na een half jaar na de invoering van de WMO. Na de commissievergadering heb ik weer een beetje hoop. Maar de problemen in Zoetermeer zijn nog lang niet opgelost.”

Een vertegenwoordigster van de Vierstroom Zorgring was ook aanwezig om de situatie waarin de organisatie is beland nader toe te lichten. Uit haar verhaal bleek duidelijk dat de marktwerking de grootste oorzaak is voor de ontstane financiële problemen. “Doordat de concurrenten hun tarieven zo laag aanboden konden wij ook niet anders dan mee gaan hierin”, als dus de vertegenwoordigster van de Vierstroom Zorgring.

Dit onderwerp is wat de SP betreft veel te kort besproken tijdens de commissie. Wij zijn zeker nog niet tevreden met de uitkomst van de vergadering. Daarom zal er verder gesproken moeten worden over de problemen met de thuiszorg in Zoetermeer. Tevens zal de SP spoedig komen met eigen voorstellen om de problemen (deels) te verhelpen.

U bent hier