h

Meldweek thuiszorg

5 september 2007

Meldweek thuiszorg

Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) per 1 januari 2007 bereiken de SP verschillende klachten over de WMO. De laatste tijd zijn in verschillende media berichten verschenen over mogelijke ontslagen van medewerkers van de thuiszorg. Ook in Zoetermeer blijkt hier nu sprake van te zijn.

Daniël WesthoekDe SP heeft al schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W naar aanleiding van een artikel dat er mogelijke ontslagen dreigen bij een Zoetermeerse thuiszorginstelling. Op dit moment reageert het College van B&W uiterst mild op deze berichtgeving en ziet het College van B&W nog geen reden om in te grijpen. De SP maakt zich echter ernstig zorgen over deze ontwikkeling. Daniël Westhoek: “Wij nemen de berichtgeving zeer serieus. Thuiszorgmedewerkers hebben recht op een fatsoenlijk loon en goede arbeidsvoorwaarden! Door de ontslagen in de thuiszorg komt tevens de kwaliteit van zorg onder druk te staan. De mensen die aangewezen zijn op zorg worden hier uiteindelijk de dupe van. En dat is zeker niet het uitgangspunt van de WMO, de wet die juist dient om mensen meer mee te laten doen in deze samenleving”.

De SP wil graag van thuiszorgmedewerkers zelf horen hoe de situatie op dit moment is. Daarom opent de SP in de week van 10 t/m 15 september een meldweek thuiszorg. Thuiszorgmedewerkers kunnen (al dan niet anoniem) hun ervaring melden bij de SP. Deze informatie is van groot belang, zodat de SP de ernst van het probleem in kan schatten.

Thuiszorgmedewerkers kunnen in de week van 10 t/m 15 september hun ervaring bij de SP melden via de website: https://zoetermeer.sp.nl of telefonisch 06-25322283 (tussen 10:00 en 21:00). Tevens zal de SP op zaterdag 15 september in het Stadshart aanwezig zijn om ervaringen met de WMO te verzamelen. Ook dan is er de gelegenheid voor thuiszorgmedewerkers om hun ervaring te melden.

U bent hier