h

Groen licht voor studie Vijverhoek

19 juni 2007

Groen licht voor studie Vijverhoek

De SP is tijdens de raadsvergadering van 19 juni akkoord gegaan met een massastudie naar het opknappen van het winkelcentrum De Vijverhoek. De SP blijft moeite houden met de voorgestelde bouwhoogte en een mogelijke verplaatsing van de vijver.

De SP begrijpt goed dat de bewoners moeite hebben met nog meer hoge gebouwen in de wijk met de meeste hoogbouw van de stad. Het winkelcentrum moet een ruimtelijke uitstraling krijgen, niet de suggestie wekken dat er nog meer bebouwing in de wijk is gepropt. Het voorstel om de bouwhoogte te beperken is helaas verworpen.

Ook over de vijver in de Vijverhoek is het nodige te doen. Een waterberging in een zeer lage polder is noodzakelijk om de voeten droog te houden, daar verschillen de meningen niet over. Volgens de SP neemt de gemeente een groot risico om te kijken naar verplaatsing. Los van het feit of dit wenselijk is loopt men het risico dat kosten oplopen. Bovendien laat water zich minder goed sturen dan steen. Een amendement om de waterberging in het gebied te houden (en niet ergens anders in de Driemanspolder) is aangenomen.

De raad heeft zich vrijwel unaniem uitgesproken dat het overleg met bewoners beter kan en moet. Ook de SP is van mening dat het college samen mét de bewoners tot een acceptabele oplossing moet komen.

In het belang van de bewoners heeft de SP met het voorstel ingestemd. Dit besluit verwerpen, ook al is de SP niet geheel tevreden, zou nog meer vertraging opleveren. Dat levert geen voordeel op voor welke partij dan ook. De SP hoopt dat het college wijs is en luistert naar de bezorgde raadsgeluiden over de bouwhoogtes en dit najaar een goed besluit kan worden genomen over de Vijverhoek.

U bent hier