h

SP steunt actiecomité voor behoud bouwspeelplaats

30 mei 2007

SP steunt actiecomité voor behoud bouwspeelplaats

De SP heeft er kennis van genomen dat er een actiecomité is opgericht voor behoud van de bouwspeelplaats. Het actiecomité wil voorkomen dat twee van de drie bouwspeelplaats gesloten, verplaatst of commercieel worden. De SP is ook zeer tegen de voorgenomen plannen van het College van B&W om twee van de drie bouwspeelplaatsen in commerciële handen over te doen.

Daniël WesthoekDe SP heeft een tweetal weken geleden een werkbezoek gebracht aan de bouwspeelplaats. Enthousiaste vrijwilligers hebben toen de bouwspeelplaats laten zien en hebben vooral duidelijk gemaakt wat nut en noodzaak is van een bouwspeelplaats. Daniël Westhoek: Een bouwspeelplaats is meer dan alleen een plaats waar kinderen kunnen spelen. Het is een plaats waar vrijwilligers werken, kinderen sociale contacten kunnen opbouwen en ook nog enige normen en waarden mee krijgen. Het zou toch zonde zijn als het stadsbestuur dit unieke project de das om zou doen!”

Tijdens de behandeling van het voorstel, op 11 juni 2007, zal de SP de raad en het College van B&W ervan proberen te overtuigen dat de VrijeTijdsCentra niet de dupe mogen worden van de bezuinigingen die de gemeente wil doorvoeren.

U bent hier