h

SP: Toegankelijkere terrassen

11 april 2007

SP: Toegankelijkere terrassen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 april 2007 is het onderwerp toegankelijkheid uitgebreid besproken. Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad een opiniƫrende raadsvergadering gehouden over dit onderwerp. De actiepunten die hier uit voort zijn gekomen zijn tijdens de gemeenteraadsvergadering besproken. De SP heeft een voorstel ingediend om ondernemers van horecagelegenheden die hun terrassen toegankelijker maken te belonen door hun precariobelasting te verlagen.

Dit voorstel is in eerste instantie ingediend als een motie. Echter gaf wethouder Speel aan dat het waarschijnlijk in de voorgestelde vorm niet goed uitvoerbaar is. Maar wethouder Speel vindt het zeker een leuk en creatief plan en hij is zeker bereid naar dit voorstel te kijken. Met deze toezegging heeft de SP haar motie ingetrokken.

Ewout den HeijerEwout den Heijer: "De terrassen in Zoetermeer zijn verre van toegankelijk. Stoelen en tafels staan veel te dicht op elkaar. Voor minder valide mensen betekend dit dat zij niet gemakkelijk een terrasje kunnen pakken. Dit kan misschien veranderen door ondernemers die hun terras toegankelijker maken te belonen. Omdat ondernemers met een terras in Zoetermeer tegenwoordig precariobelasting moeten betalen leek het mij logisch de beloning in die hoek te zoeken. Maar als de wethouder een andere manier weet hoe ondernemers beloond kunnen worden die hun terras toegankelijker willen maken dan juichen wij dit van harte toe."

U bent hier