h

SP: Second Life niet “zomaar” een spelletje

19 april 2007

SP: Second Life niet “zomaar” een spelletje

Tijdens de raadscommissie Samenleving, dinsdag 17 april, is de aanwezigheid van de gemeente Zoetermeer in de digitale wereld Second Life besproken. Dit project van de gemeente Zoetermeer kost € 25.000. Volgens de SP is dit project pure geldverspilling en zou de gemeente Zoetermeer mogelijk een imagoschade kunnen oplopen. De gemeente Zoetermeer zou zich niet op dergelijke fronten moeten profileren.

Ewout den HeijerEwout den Heijer: “Helaas trokken, buiten de ChristenUnie/SGP, de overige partijen de ernst waarmee de SP deze zaak opvat in het belachelijke. Waarschijnlijk is dit voor een deel te wijten aan onkunde van de meeste commissieleden. Er wordt namelijk vanuit gegaan dat Second Life te vergelijken is met iets als internet, dit is echter niet het geval. Second Life is een gesloten product van een commercieel bedrijf, terwijl internet een open communicatie systeem is.”

Second Life is meer dan alleen een spelletje. Het lijkt verdacht veel op een piramidespel dat gebruikers totaal geen zekerheid biedt. Als de ontwikkelaar van Second Life, Linden Labs, morgen de stekker uit het project trekt dan kan de gemeente Zoetermeer naar haar geïnvesteerde € 25.000 fluiten.

In Second Life is alles fictie, behalve het geld. Euro’s kunnen door middel van een creditcard omgezet worden naar Linden Dollars. Hiermee kan vervolgens in Second Life betaald worden om bijvoorbeeld te gokken. Door de Zoetermeerse deelname aan Second Life wordt het gebruik van Second Life gestimuleerd. Dit is volgens de SP geen maatschappelijk verantwoord handelen en daarnaast kan Zoetermeer ernstige imagoschade oplopen door zich te liëren met dergelijke praktijken. De SP roept het College van B&W dan ook met klem op per direct te stoppen met jaar activiteit op Second Life.

U bent hier