h

Wethouder Speel neemt rapport "WMO in uitvoering" in ontvangst

28 maart 2007

Wethouder Speel neemt rapport "WMO in uitvoering" in ontvangst

Tijdens de raadscommissie Samenleving van 27 maart 2007 heeft wethouder Speel, onder andere verantwoordelijk voor de WMO in Zoetermeer, het rapport "WMO in uitvoering" in ontvangst genomen. In dit rapport staat de eerste ervaring met de WMO in 58 verschillende gemeenten.

Dit rapport is tot stand gekomen door een samenwerking van 58 SP afdelingen, waaronder Zoetermeer, en de Tweede Kamerfractie van de SP. Alle 58 SP afdelingen zijn met de invoering van de WMO een WMO meldpunt gestart. Hier komen zowel ervaringen van cliënten als werknemers als werkgevers binnen. Aan de hand van deze ervaringen heeft de SP Tweede Kamerfractie het rapport WMO in uitvoeringen uitgebracht. Hierin staan de eerste ervaringen en aanbevelingen op welke punten er zeker verbetering nodig is.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: "Gelukkig herken ik niet in alle kritiek punten uit het rapport de gemeente Zoetermeer. Zo mag de gemeente Zoetermeer zeer trots zijn op het participatie traject dat zij al in een zeer vroeg stadium is gestart. Wel herken ik duidelijk de signalen dat ook in Zoetermeer veel cliënten hun vaste hulp zijn kwijtgeraakt en dat de kwaliteit van de zorg toch duidelijk wat minder is dan voorheen".

De SP hoopt dat de wethouder het rapport kritisch zal bekijken en waar mogelijk de aanbevelingen in zijn eigen beleid mee zal nemen.

U bent hier