h

SP geschrokken van de studie van het Verwey-Jonker Instituut

8 maart 2007

SP geschrokken van de studie van het Verwey-Jonker Instituut

De SP Zoetermeer is geschrokken van de resultaten van de studie van het Verwey-Jonker Instituut. Hierin komt duidelijk naar voren dat het voor een kind niet altijd fijn is om in Zoetermeer op te groeien. In Zoetermeer groeien relatief vaak kinderen op in minima-gezinnen. Tevens zijn er veel meldingen van kindermishandeling en is het schoolverzuim bijna nergens hoger dan in Zoetermeer.

De fractie van de SP Zoetermeer is zeer benieuwd naar de reactie van het College van B&W op de resultaten van de studie van het Verwey-Jonker Instituut. De SP wil onder andere weten of het College op de hoogte is van de slechte situatie in Zoetermeer. Tevens is de SP benieuwd of het pas aangenomen plan “aanval op uitval” wel voldoende is om het hoge percentage schoolverzuim terug te dringen. De SP wil verder weten of kinderen die opgroeien in een minima-gezin hier onder te lijden hebben. Worden deze kinderen bijvoorbeeld uitgesloten van de mogelijkheid om te sporten, te ontspannen of te studeren?

Ewout den HeijerEwout den Heijer: “Dat het voor kinderen in een minima-gezin niet altijd even makkelijk opgroeien is, is ons wel bekend. Maar de studie van het Verwey-Jonker Instituut baart mij toch wel zorgen. Zeker nu blijkt dat er in Zoetermeer meer dan gemiddeld kinderen opgroeien in een minima-gezin. Tevens ben ik erg geschrokken van het feit dat het schoolverzuim in Zoetermeer erg hoog ligt. Hier moet snel verandering in komen, desnoods moet er in het plan 'aanval op uitval' nog wat hogere ambities gesteld worden. Educatie is van groot belang voor een goede toekomst.”

U bent hier