h

SP als enige voor gratis bibliotheek

8 maart 2007

SP als enige voor gratis bibliotheek

Tijdens de raadscommissie Samenleving afgelopen dinsdag heeft alleen de SP zich positief uitgelaten over het nieuwe bedrijfsplan van de bibliotheek. De bibliotheek stelt dat het mogelijk moet zijn om de dienstverlening gratis aan te bieden. Dit zou de gemeente € 400.000 moeten kosten.

Ewout den HeijerEwout den Heijer: "De SP is van mening dat de diensten die de bibliotheek aanbied voor iedere inwoner toegankelijk moet zijn. Tarieven zouden geen belemmering mogen zijn om gebruik te maken van de diensten van de bibliotheek." Daarom is de SP ook blij dat dit voorstel vanuit de bibliotheek is gekomen. Helaas blijkt dat de andere politieke partijen in Zoetermeer niet veel zien in het nieuwe bedrijfsplan van de bibliotheek. Dit vindt de SP zeer jammer.

Een ander opvallend punt is dat de bibliotheek een constant stijgend budget vraagt voor vernieuwingen. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan het interieur. De SP heeft aangegeven van mening te zijn dat de bibliotheek op het gebied van innovaties zoals bijvoorbeeld internet niet achter mag blijven. Echter kan er op een 20 jaar oude plank ook best een actueel boek staan en is het raadplegen van de collectie prima te doen op een zwart-wit scherm. Kortom, vernieuwing moeten we stimuleren, maar hierbij moet het niet gaan om de vorm maar om de inhoud.

U bent hier