h

Geen 30.000 euro voor buitenlandse raadsreis

15 maart 2007

Geen 30.000 euro voor buitenlandse raadsreis

De gemeenteraad van Zoetermeer wil eind augustus op studiereis naar Zweden of Finland om te onderzoeken hoe maatschappelijke ondersteuning daar geregeld is. De SP noemt het over de balk gooien van gemeenschapsgeld.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: “De SP ziet weinig meerwaarde in deze reis. Er gaan maar liefst 50 mensen mee. Een simpele rekensom maakt dat deze reis € 600 per persoon aan gemeenschapsgeld kost. De reis duurt slechts drie dagen, waarvan er maar één dag goed benut kan worden om van de ervaringen daar ter plaatse te leren, de andere twee dagen zijn voor de heen- en terugreis. Dit voornemen is zeer inefficiënt en kan beter worden georganiseerd.”

Het zou logischer zijn om een afvaardiging, bijvoorbeeld één persoon per fractie, te sturen. De afgevaardigden zouden vervolgens de ervaringen kunnen delen bij terugkomst. Bovendien is het nog maar de vraag of modellen uit het buitenland van toepassing zijn op de Nederlandse situatie. Uit protest tegen deze verspilling zal de SP niet mee gaan.

U bent hier