h

Begrotingstekort van 4,5 miljoen?

30 maart 2007

Begrotingstekort van 4,5 miljoen?

Vandaag heeft wethouder Haan, financiën, bekendgemaakt dat de gemeente Zoetermeer een structureel begrotingstekort van 4,5 miljoen euro heeft. Dit bedrag komt voor de SP geheel uit het niets. Vorig jaar was wethouder Haan nog zeer tevreden over de financiële positie van de gemeente Zoetermeer.

De SP vraagt zich dan ook af of de wethouder dit tekort niet veel eerder heeft zien aankomen. Een bedrag van een dergelijke omvang komt niet zomaar uit de lucht vallen. Als een mogelijke oplossing van het probleem geeft de wethouder te bezuinigen op de Sociale Dienst. Ook hier is de SP niet blij mee. Bijna wekelijks komen er bij de SP klachten binnen over de Sociale Dienst. Zorg eerst dat de zaken bij de Sociale Dienst op orde zijn alvorens er op bezuinigd wordt. De SP geeft de wethouder liever de opdracht mee eens wat kritischer naar geldverslindende projecten te kijken zoals de buitenlandse raadsreis naar Finland en het pionieren op Second Life.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: "Geldverspillende projecten zoals een buitenlandse raadsreis naar Finland, aanwezigheid in Second Life, de West-Holland Foreign Investment Agency (WFIA) kosten de gemeente flink wat geld. (deze drie projecten al € 145.000) Met dat geld kan het tekort al weer een beetje gedicht worden. Als er een begrotingstekort is dan moet de gemeente voorzichtig zijn met het uitgeven van geld, want ook de gemeente kan niet boven haar stand leven".

U bent hier