h

SP nog niet blij met nieuw grofvuilbeleid

16 februari 2007

SP nog niet blij met nieuw grofvuilbeleid

Tijdens de raadsvergadering van 15 februari 2007 is onder andere gesproken over de evaluatie van het inzamelen van het grofvuil en een voorstel voor een aangepaste voortzetting van het beleid.

In 2005 was de SP niet blij met het voorstel van het College van B&W om de inzameling van het grofvuil drastisch te wijzigen. Het aanbieden van puin aan de straat kan nog maar 10 keer per jaar. Het aanbieden van puin bij de vuilstort gaat geld kosten. Toen in de ogen van de SP een zeer grote verlaging van het serviceniveau voor de burger. Dat de SP dit toen goed heeft gezien blijkt wel in de evaluatie die er is geweest. De burger is niet enthousiast over het nieuwe systeem.

Het College van B&W is daarom met een aangepast voorstel gekomen. De SP heeft twee jaar geleden voorgesteld om onder andere de eerste zak aangeboden puin gratis te maken. Dit voorstel werd toen niet overgenomen. Wij zijn blij verrast dat onze suggestie van toen nu wel is verwerkt in het voorstel van het College van B&W. Verder veranderd er weinig ten opzichte van het voorstel uit 2005.

Ewout den HeijerDe SP diende tijdens de raadsvergadering een amendement in welke stelt dat de inzameling van het grofvuil weer 12 keer per jaar geschied. Echter bleek er op dit moment geen dekking voor te vinden te zijn. Tevens gaf de wethouder aan dat mensen toch ook gewoon met een vuil naar de vuilstort kunnen gaan. "Niet iedereen verkeerd in de luxe positie dat deze een auto bezit om naar de vuilstort te rijden. En een bankstel in een fietstas lijkt mij een beetje onhandig", alsdus raadslid Ewout den Heijer. Omdat er op dit moment geen dekking te vinden was heeft de SP het amendement ingetrokken en komt de SP er tijdens het voorjaarsdebat in mei van dit jaar weer op terug.

Uiteindelijk heeft de SP niet ingestemd met het nieuwe grofvuilbeleid.

U bent hier