h

WMO nu een feit

30 januari 2007

WMO nu een feit

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 januari 2007 heeft de gemeenteraad het laatste onderdeel van de WMO vastgesteld, namelijk het Besluit Maatschappelijke Ondersteuning met als belangrijkste onderdeel de eigen bijdrage regeling.

Er is heel wat vooraf gegaan aan dit besluit. Half december kwam er een eerste voorstel vanuit het College van B&W. Dit voorstel voldeed volledig niet aan de wens van de gemeenteraad. Zo kwamen en gingen voorstellen voorbij. Iedere keer weer een aanpassing. Maar uiteindelijk ligt er nu een voorstel waarvan de wethouder kan garanderen dat er niemand op achter gaat.

Daniël WesthoekDe SP heeft tegen deze regeling gestemd. Daniel Westhoek: "Tijdens de commissie heeft de wethouder laten weten dat er ook gemeenten zijn die geen eigen bijdrage vragen. Dit is uiteindelijk ook het doel dat de SP voor ogen heeft. En er zijn blijkbaar gemeenten die het gaan uitproberen. Gezien het proces hier in Zoetermeer komt er een hoop bureaucratie bij de eigen bijdrage kijken. Bureaucratie kost zowel geld en handen. En het is volgens de SP niet de bedoeling dat met de komst van de WMO de bureaucratie stijgt.". Omdat de rijksoverheid de gemeente Zoetermeer 1,5 miljoen euro minder geeft dan eerst verwacht ziet de wethouder geen mogelijkheid om een dergelijk plan uit te voeren.

U bent hier