h

Tweede Gokhal weer even in de vriezer

30 januari 2007

Tweede Gokhal weer even in de vriezer

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 januari 2007 is er uitvoerig gesproken over het voorstel van het College van B&W om een tweede gokhal toe te staan in Zoetermeer. Tevens was het voorstel om de gokhallen enigszins uit te breiden door het maximum aantal speelautomaten per speelautomatenhal te verhogen.

De SP heeft tijdens de commissie al duidelijk haar standpunt naar voren gebracht. Echter heeft enige verdieping in het onderwerp zo veel nieuwe licht op het voorstel laten schijnen dat een lange discussie niet uit kon blijven.

Daniël WesthoekDaniel Westhoek: "In het stuk van het College van B&W staat dat Parnassia geen problemen heeft met een tweede speelautomatenhal. Echter heb ik gesproken met de opsteller van de adviesbrief en deze wist mij te vertellen dat Parnassia nooit voor een tweede speelautomatenhal zou zijn. De brief moet worden gezien als een advies als er besloten wordt dat er een tweede speelautomatenhal mag komen.".

Verder blijkt zo te zijn dat Parnassia adviseert dat wanneer er wordt besloten dat er een tweede speelautomatenhal mag komen dat het zeker niet de voorkeur geniet deze te vestigen in een gebied met o.a. horeca. Terwijl in het voorstel van het College van B&W juist staat dat het de voorkeur geniet de tweede speelautomatenhal te plaatsen in de buurt van horeca.

Als laatste heeft de fractie van discotheek Amphion begrepen dat zijn, indien er voor de uitbreiding van het aantal speelautomatenhallen wordt gestemd , zij binnen vier weken moeten sluiten. Vreemd dat het College van B&W hier niet nader naa heeft gekeken. In Het collegeprogramma staat immers dat er meer horeca moet komen. Terwijl dit voorstel juist tot gevolg heeft er een horeca, juist gericht op jongeren, haar deuren weer moet sluiten.

Na een lange discussie bleken alleen de VVD en de Lijst Hibrand Nawijn voor het voorstel te zijn. Omdat wij als SP heel wat nieuwe informatie hebben ingebracht hebben wij ingestemd met het voorstel om dit besluit terug te nemen naar de commissie om nog een keer goed over dit stuk te praten. Dit betekend dus dat er voor nu nog geen beslissing genomen is. De mening van de SP zal niet veranderen. Maar wij vinden het wel goed om een discussie te voeren met goede argumenten. En daar is de SP ook zeker bereid toe.

U bent hier