h

SP steunt motie van treurnis

30 januari 2007

SP steunt motie van treurnis

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 29 januari 2007 is op initiatief van de PvdA een motie van treurnis opgesteld. De motie van treurnis is gericht aan het bestuur van het stadsgewest Haaglanden.

Al een aantal weken zijn er felle discussies in de gemeenteraad over de gang van zaken rondom de RandstadRail. Pieter van Woensel, verantwoordelijk voor de RandstadRail binnen Haaglanden is nog persoonlijk langs geweest om in discussie te gaan met de gemeenteraad van Zoetermeer.

De gemeenteraad heeft meerdere malen aangegeven dat zij geen voorstander is van het betaald maken van het vervangend vervoer, zolang dit niet op peil is. Dis signaal is ook weer afgegeven aan Pieter van Woensel. Maar de gemeenteraad heeft het gevoel volledig genegeerd te worden. Daarom heeft de meerderheid van de gemeenteraad van Zoetermeer voor de motie van treurnis gestemd, welke als een belangrijk signaal moet worden gezien richting de bestuurder van Haaglanden.

Ewout den HeijerEwout den Heijer: "Wij als gemeenteraad geven aan dat het vervangend vervoer nog niet acceptabel genoemd kan worden. Echter heeft de SP het gevoel dat de bestuurders van het Stadsgewest Haaglanden de mening van de gemeenteraad totaal links laat liggen. Ik zou graag een verantwoordelijke willen aanwijzen, echter heeft de gemeenteraad van Zoetermeer daar de middelen niet toe. Hoewel dit een andere discussie is zou deze zeker een keer gevoerd moeten worden.".

U bent hier