h

Raad zeer kritisch richting Haaglanden

25 januari 2007

Raad zeer kritisch richting Haaglanden

Tijdens een extra bijeenkomst van de commissie RandstadRail, woensdag 24 januari 2007, heeft de raad een zeer kritisch geluid laten horen in de richting van de heer van Woensel van het DB Haaglanden. De heer van Woensel is wethouder verkeer in Den Haag en vanwege deze functie lid van het dagelijks bestuur Stadsgewest Haaglanden. De heer van Woensel is onder andere verantwoordelijk voor de RandstadRail.

De reden van de bijeenkomst was de al eerdere geuitte kritiek van de gemeenteraad op het functioneren van de heer van Woensel en de situatie rondom het vervangend vervoer.

Volgens het Stadsgewest is het vervangend vervoer weer acceptabel te noemen. De gemeenteraad van Zoetermeer heeft echter een andere mening. Uit een onderzoek van de gemeente blijkt namelijk dat het vervangend vervoer nog niet acceptabel genoemd mag worden. Toch blijft het Dagelijks bestuur volhouden dat maandag 27 januari 2007 het vervangend vervoer weer betaald gaat worden.

De gemeenteraad heeft unaniem laten blijken het niet eens te zijn met de beslissing van het DB Haaglanden. Het is nu afwachten of het DB Haaglanden ook iets zal doen met de felle kritiek van de gemeenteraad van Zoetermeer.

U bent hier