h

SP Bezoekt Dienst Sociale Werkvoorziening

1 oktober 2006

SP Bezoekt Dienst Sociale Werkvoorziening

Recentelijk is de Socialistische Partij op bezoek geweest bij de Dienst Sociale Werkvoorziening aan de Edelgasstraat. DSW verzorgd werkgelegenheid voor mensen die door een geestelijke of lichamelijke beperking geen plek vinden in de normale arbeidsmarkt.

Tijdens de rondleiding is aandacht besteed aan de verschillende activiteiten die de medewerkers van DSW uitvoeren, van inpakken tot solderen en lijsten maken.

Reden voor ons bezoek was een alarmerende e-mail over medewerkers die tijdens de extreme hitte van de afgelopen zomer buiten bewustzijn zijn geraakt. In reactie op de hitte had DSW al extra maatregelen genomen om de veiligheid van de medewerkers te kunnen waarborgen, zo zijn er extra pauzes ingelast en zijn er flessen water uitgedeeld. Helaas bleken deze maatregelen toch niet voldoende.

Doordat DSW afhankelijk is van subsidies van verschillende overheden voor zijn bestaan ontbreken financiƫle middelen voor extra maatregelen zoals airconditioning.

De SP heeft zowel DSW als het college gevraagd aandacht te hebben voor het eventueel terugkeren van deze onwenselijke situatie.

U bent hier