h

Paltelaan: Wethouder gaat oplossing zoeken

19 september 2006

Paltelaan: Wethouder gaat oplossing zoeken

Na een interpellatiedebat aangevraagd door de SP is het duidelijk geworden dat Wethouder Muijzers ( Wonen ) nogmaals gaat kijken naar een goede oplossing voor de Paltelaan.

De SP heeft het debat aangevraagd om nogmaals aandacht te vragen voor de situatie op de Paltelaan en de gang van zaken in de afgelopen jaren. Vooral de communicatie tussen gemeente, Vestia en bewoners is de SP een doorn in het oog. Bij monde van woordvoerder Bas Schuiling is er dan ook gepleit voor beterschap, vooral bij toekomstige projecten. Ook vindt de SP de opzegging van het huurcontract van de anti-kraak bewoners midden in de zomervakantie niet netjes.

Bovendien is er ook gelijk aandacht gevraagd voor de mensen aan de Emmastraat die binnenkort in plaats van een grasveld een gebouw van meer dan 10 meter hoog voor de deur hebben. Dat is in een dergelijke kleine straat erg krap.

De wethouder zei toe dat hij zou laten onderzoeken of sloopvergunningen aan bouwvergunningen gekoppeld kunnen worden. Dat kan leegstand of braakliggend terrein voorkomen. Het is belachelijk dat men een gebouw kan slopen voordat er een nieuw plan ligt en zelfs voordat er een nieuw bestemmingsplan ligt. Dat is de verkeerde volgorde.

Ook gaat de wethouder onderzoeken op welke basis er precies anti-kraak mogelijk is gemaakt en of de opzegtermijn van twee weken toegestaan is.

U bent hier