h

Extra noodwoning dankzij SP

25 augustus 2006

Extra noodwoning dankzij SP

Volgende week wordt er een derde noodwoning in Zoetermeer opgeleverd. Deze woning is speciaal bedoeld voor gezinnen die uit huis worden gezet. Gedurende een aantal maanden kan het gezin in deze woning verblijven. Tijdens het verblijf in de noodwoning zal de gemeente Zoetermeer samen met het gezin proberen de problemen op te lossen en ze weer perspectief te bieden.

Huisuitzettingen gebeuren de laatste tijd steeds meer. Tijdens het voorjaarsdebat van mei dit jaar heeft de SP veel aandacht gegeven voor gezinnen (met name met kinderen) die op straat worden gezet. Naar aanleiding van de noodkreet van de SP is de wethouder gaan kijken wat hij kan doen om de situatie te verbeteren. De wethouder heeft een van de woningbouwcorporaties zo ver gekregen om een noodwoning ter beschikking te stellen. Hiermee komt het aantal noodwoningen in Zoetermeer op drie.

Dit aantal is naar de mening van de SP nog veel te weinig. Een aantal ambtenaren hebben zelf al aangegeven dat het aantal huisuitzettingen schrikbarend stijgt. De SP vreest dat 3 noodwoningen niet voldoende zullen zijn om alle gezinnen die uit huis worden gezet op te vangen. Want als alle noodwoningen vol zitten is een gezin min of meer op de straat aangewezen. De opvang in de gehele randstad zit namelijk nagenoeg vol.

De SP is op dit moment aan het uitzoeken hoe vergelijkbare gemeenten omgaan met gezinnen die uit huis worden gezet. Er zijn al een aantal veelbelovende initiatieven in andere gemeenten. Maar om daar goed over te kunnen oordelen moet nog nadere informatie worden ingewonnen.

Mocht u nog informatie hebben waar de SP Zoetermeer wat aan zou kunnen hebben dan horen wij dit graag van u. Middels ons contactformulier kunt u contact met ons opnemen.

U bent hier