h

SP stelt schriftelijke vragen inzake uitkeringsaanvragen

3 mei 2006

SP stelt schriftelijke vragen inzake uitkeringsaanvragen

In het AD HC van vrijdag 27 april 2006 staat een artikel over de termijn van het afhandelen van een uitkeringsaanvraag. In het artikel wordt gesuggereerd dat de gemeente Zoetermeer niet bereid is zich actief in te zetten om de termijn van 8 weken te verkorten, terwijl omliggende gemeenten dit wel doen. In het artikel staat ondermeer een opmerking van de voedselbank dat een deel van de "klanten" van de voedselbank daar niet had gezeten als de gemeente een uitkering sneller had afgegeven.

Aan de hand van dit artikel heeft de SP fractie de volgende schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W:

1. Is het college op de hoogte van het stuk uit het AD HC van 27 april jl.?
2. Klopt het dat het college zich niet actief wil inzetten om de termijn van 8 weken voor het aanvragen van een uitkering te verkorten?
a) Zo nee, wat gaat het college doen om de termijn te verkorten?
b) Zo ja, waarom zet het college zich niet actief in om de termijn te verkorten?
3. Wat is de huidige gemiddelde looptijd van een uitkeringsaanvraag in Zoetermeer? (in dagen)
4. Klopt het dat de gemeente Zoetermeer, ten opzichte van andere gemeenten, achter loopt in het zo snel mogelijk afhandelen van een uitkeringsaanvraag?
5. Onderschrijft het college de uitspraak van de voedselbank dat een deel van de “klanten” van de voedselbank daar niet had gezeten als een uitkering eerder was toegekend?
6. Ziet het college een mogelijkheid om 95% van alle uitkeringsaanvragen binnen de wettelijk vastgestelde termijn van 8 weken af te handelen, in plaats van de huidige 80%?
a) Zo nee, waarom niet?

U bent hier