h

FNV debat in het stadhuis

12 februari 2006

FNV debat in het stadhuis

Maandag 13 februari doet ook de SP mee aan een debat dat georganiseerd is door de lokale afdeling van de FNV. Voor de SP zal Bas Schuiling ( kandidaat-raadslid ) mee doen met de discussie. De discussie zal geleid worden door Agnes Jongerius, de voorzitter van de FNV.

Uitnodiging van de FNV:
Op 7 maart aanstaande vinden gemeenteraadsverkiezingen plaats. Door de invoering van de Wet Werk en Bijstand en mogelijk ook de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, staat er veel op het spel. Wat is de inzet van de politieke partijen in Zoetermeer als het gaat om een sociaal en rechtvaardig beleid? Op initiatief van FNV lokaal Zoetermeer gaat de voorzitter van de FNV, Agnes Jongerius, over dit onderwerp in discussie met vertegenwoordigers van de plaatselijke politieke partijen

De discussie onderwerpen zijn :

Rondkomen
Mensen mogen niet in financiële problemen komen als gevolg van administratieve procedures die te lang duren. De gemeente moet binnen vier weken een beslissing nemen op aanvragen voor een bijstandsuitkering en met het CWI afspreken dat elke aanvrager wordt gewezen op de mogelijkheid om een voorschot aan te vragen.
Er moet een bestandskoppeling worden toegepast om minima zonder bijstandsuitkering (ouderen, werkende armen) actief te wijzen op de mogelijkheid om kwijtschelding van lokale lasten aan te vragen.

Maatschappelijke ondersteuning
Er moet één loket komen, waar mensen met al hun WMO-vragen terechtkunnen.
De eigen bijdrage mag nooit een belemmering vormen om van WMO
De gemeente moet een cliëntenraad instellen voor mensen die afhankelijk zijn van WMO-voorzieningen. Deze raad moet worden betrokken bij de ontwikkeling van het beleid.

Kinderopvang
De gemeente moet garantstaan voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang.
De gemeente moet voldoende financiële middelen uittrekken voor kinderopvang om te zorgen dat mensen met een bijstandsuitkering kunnen gaan werken.

Scholing / jongeren
De gemeente moet werkzoekenden de kans bieden om zich bij te scholen, als ze hierdoor duurzaam hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren. Het principe dat scholingstrajecten altijd zo kort mogelijk duren, moet worden afgeschaft.
Het percentage voortijdig schoolverlaters moet fors omlaag.

De SP nodigt alle geinteresseerden uit om langs te komen!
De locatie:
Bedrijfsrestaurant van het stadhuis
Frankrijklaan ( parkeerterrein bij het treinstation Stadshart )

Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

U bent hier