h

SP voert actie tegen woningnood en afbraakbeleid

28 januari 2006

SP voert actie tegen woningnood en afbraakbeleid

Op zaterdag 28 januari heeft de SP samen met de buurtbewoners van de Paltelaan een bord onthuld tegen de woningnood. Bij grote bouwprojecten komt altijd een groot florissant bord te staan. Sloop echter wordt altijd zo stil mogelijk gehouden. Op locatie sprak SP-raadskandidaat Bas Schuiling een korte rede uit en las een brief van een bewoner voor.

Bas Schuiling geeft korte toelichting
Bas Schuiling geeft korte toelichting

Met deze actie wil de SP aandacht vragen voor de grote woningnood die Zoetermeer bedreigt. Vooral ouderen en jongeren dreigen te dupe te worden door de grootschalige sloop van uitstekende woningen. De Paltelaan is het eerste complex dat verdwijnt. Daarna is ook het oude dorp, Palenstein en de Schoutenhoek aan de beurt.

De SP constateert dat de gemeente geen rekening houdt met de oudere bewoners. Zij willen niet, maar kunnen ook vaak niet verhuizen gezien de hoge leeftijd. Gedwongen verhuizing is ronduit asociaal en onverantwoordelijk.
Bewoners Paltelaan in verweer tegen afbraakbeleid
Bewoners Paltelaan in verweer tegen afbraakbeleid

De Paltelaan kent ook vele jongeren die wonen onder een anti-kraak regeling zonder huurdersrecht. Zij kunnen dus elk moment uit huis gezet worden. Het probleem is echter dat deze groep weinig tot geen kansen heeft op de huurmarkt in Zoetermeer. Zij worden dus gedwongen om uit de stad te verhuizen. Dit zijn vaak jongeren die opgegroeid zijn in de stad en hier willen blijven wonen.

Het bord tegen de woningnood

De SP roept de gemeente en woningbouwcoorporatie Vestia op om dit onrechtvaardige plan van tafel te halen. Daarbij is publieke afkeuring van alle bewoners van Zoetermeer hard nodig!

U bent hier