h

Partijen moeten posters zelf ophangen

28 november 2005

Partijen moeten posters zelf ophangen

De SP heeft maandagavond voorkomen dat partijen niet zelf verkiezingsposters mogen plakken rond de raadsverkiezingen. En zo blijft 2000 euro bespaard die voor nuttigere zaken gebruikt kunnen worden.

De gemeente heeft een voorstel gemaakt over hoe de verkiezingen op 7 maart 2006 gepromoot kunnen worden. Onder andere wordt aan de burger een aantal instrumenten aangeboden zoals een stemwijzer en een lijsttrekkersdebat om de keuze te vergemakkelijken.

Onderdeel van dat voorstel was het voorstel om partijen niet zelf posters op te laten hangen aan de grote verkiezingsstellages die altijd bij de ingang van wijken worden geplaatst, maar om dat door de gemeente te laten doen. Dit zou 'het stadsaanzicht' verbeteren.

De SP heeft bij monde van raadslid Marga Berendse duidelijk gemaakt dat dit een volstrekt onzinnig voorstel is. Ten eerste is dit een verantwoordelijkheid van de partijen zelf. Het mag toch minimaal verwacht worden dat een volksvertegenwoordiging toch enkele moeite moet doen om zichzelf te promoten. Ten tweede en wellicht nog belangrijker wordt zo geld uitgegeven dat beter voor andere, zinnigere, doelen gebruikt kan worden.

U bent hier