h

Gemeente pakt situatie Zilverberg aan

30 november 2005

Gemeente pakt situatie Zilverberg aan

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen die de SP heeft gesteld over de slechte afvalsituatie op de Zilverberg heeft de gemeente beterschap beloofd

De bewoners van de Zilverberg kunnen in elk geval opgelucht adem halen. Het bord 'aanbiedplaats grofvuil' wordt vervangen door een bord dat stelt dat alleen containers daar geplaatst mogen worden. Bovendien zal met een betonnen rand voorkomen worden dat deze containers te dicht bij de bebouwing geplaatst worden.


Volledige antwoord op de schriftelijke vragen (vragen in vet)

Is het mogelijk het bord te verwijderen en te vervangen door het algemene bord waarop alleen aangegeven wordt dat deze plaats vrij gehouden moet worden voor containers?

Het huidige bord zal zo spoedig mogelijk worden vervangen door een bord met de tekst 'container aanbiedplaats'

Kan er gekeken worden of er mogelijkheden zijn de containers wat verder van de bebouwing te plaatsen?

Om overlast voor direct onwonenden te verminderen zullen betonnen randen ingegraven worden, die ervoor zorgen dat een afgebakende aanbiedplaats ontstaat zodat de minicontainers niet meer tegen de bebouwing geplaatst kunnen worden.

Om fout-parkeerders te weren zullen de bestaande betonnen palen verplaatst worden. Het herinrichten van de aanbiedplaats zal zodanig geschieden, dat de aanbiedplaats zo ver als mogelijk van de bebouwing af komt te liggen, zonder echter de doorgang te belemmeren voor het verkeer. Voor de plaatsbepaling zal in overleg getreden worden met de direct-onwonenden.

U bent hier