h

SP stuurt open brief over Vijverhoek

10 oktober 2005

SP stuurt open brief over Vijverhoek

Bij monde van raadslid Ed Sanders heeft de SP een open brief verstuurd naar het college met het standpunt van de SP over de Vijverhoek.

Als basis voor de open brief dient de enquete die de SP onder de bewoners van Driemanspolder heeft gehouden. Deze spreekt bijna unaniem tegen de huidige plannen van de gemeente. Maar niet alleen vele tegengeluiden werden geuit, vele bewoners kwamen ook met creatieve en slimme alternatieven en oplossingen voor het winkelcentrum. Want dat er iets moet gebeuren staat voor veel bewoners vast.

Ed SandersEd Sanders : "Veel mensen hebben aangegeven dat de opzet van het winkelcentrum kleinschalig moet blijven met behoud van de vijver, groenvoorzieningen en het open karakter van de omgeving. Ook wil men dat het winkelcentrum en de omgeving worden opgeknapt. Verder is men niet te spreken over het onderhoud van de vijver. Het ontbreken van een pinautomaat in het winkelcentrum is ook een veelgehoorde klacht. Als er al gebouwd moet worden dan vinden de meeste mensen dat het sociale woningbouw moet zijn. Wat verder opvalt is dat veel bewoners erg wantrouwend zijn naar het ambtelijk apparaat en zich danig in de steek gelaten voelen door de gemeente"

Op dinsdag 11 oktober zal het plan, wat overigens niet in de commissie is ingediend, besproken worden. Dan zullen ook de bewonerscommissies van Driemanspolder een gezamelijk alternatief presenteren.

Enkele citaten uit de binnengekomen reacties :

Bestaande winkels een facelift geven, meer niet, toegevoegde waarde van een woontoren is niet te verzinnen.

Hoogvliet mag best uitbreiden maar niet die belachelijke torens, opknappen is een optie en eventueel parkeerplaatsen op het dak

Wordt er invulling gegeven aan de behoeften van onze wijk zoals wijkvoorzieningen en dergelijke? Deze invulling heeft de gemeente namelijk altijd en tot nu toe nagelaten!

Upgraden van het winkelcentrum en de vijver. Verder de milieustraat moderniseren door de containers ondergronds te brengen en deze beter te (doen) legen). Dit voorkomt overlast voor omwonenden. Indien echt noodzakelijk Hoogvliet deels uitbreiden en de parkeerplaats uitbreiden ter plekke van de fietsenstalling van het ONC.

U bent hier