h

SP niet enthousiast over plan Vijverhoek

28 september 2005

SP niet enthousiast over plan Vijverhoek

Onlangs presenteerde Dura Vermeer nieuwe plannen voor het aanpakken van het winkelcentrum Vijverhoek. De SP vindt het positief dat er iets gebeurd aan het winkelcentrum dat een verwaarloosde indruk maakt. Echter zijn twee hoge woontorens op deze locatie te veel van het goede.

Naar aanleiding van de wens van de Hoogvliet om de winkel uit te breiden is er een plan opgesteld voor winkelcentrum De Vijverhoek. In het plan is onder andere voorzien in twee woontorens van 60 en 83 meter hoog.

Winkelcentrum VijverhoekDeze woontorens staan prominent in het zicht van de laag- en middelhoogbouw en zorgt bovendien voor extra parkeer- en verkeersdruk rond het winkelcentrum. De SP is van mening dat woningbouw op die locatie niet veel hoger moet zijn
dan 6 verdiepingen zoals de omliggende bebouwing.

De bewoners van Driemanspolder zien het plan absoluut niet zitten. Zij wonen in een wijk met de meeste hoogbouw van Zoetermeer (70%) en zouden door dit plan opgezadeld worden met nog eens twee buitenproportioneel hoge torens. Het college moet eerst naar de bewoners luisteren en dan met een beter alternatief komen.

Onze standpunten:

  • De bewoners hebben recht op een leefbare wijk, dus niet nog meer hoogbouw in Driemanspolder waar 70% al hoogbouw is
  • Opknappen van het gehele winkelcentrum
  • Eventuele nieuwe bebouwing niet hoger dan de omliggende bebouwing
  • De bewoners vanaf het begin betrekken en inspraak geven bij de plannen

Op zaterdag 1 oktober is de SP aanwezig in winkelcentrum de Vijverhoek om de mening te vragen van buurtbewoners. U kunt dan vertellen wat uw mening is over deze plannen.

U bent hier