h

SP vraagt burgers mening Grofvuil

29 augustus 2005

SP vraagt burgers mening Grofvuil

Sinds kort wordt het nieuwe systeem om Grofvuil om te halen getest in de gemeente. Het doel van de ingreep is bezuinigen om de publieke werken. Helaas blijkt het kind van de rekening in de praktijk de burger te zijn

Zo moet er sinds kort betaald worden voor het aanbieden van puin bij het zelfbrengdepot en wordt het grofvuil nog maar op 10 dagen in het jaar opgehaald. Dit laatste leidt tot wachtlijsten die kunnen oplopen tot drie maanden. Frits Jansen: "Ik heb gehoord van een vrouw die begin augustus heeft gebeld en pas eind oktober aan de beurt is"

De uiteindelijke bezuiniging zou per burger amper een euro schelen op de gepeperde afvalstoffenheffing die de gemeente jaarlijks incasseert. Alle kleine beetjes helpen, maar hier kiezen wij toch liever voor een goed serviceniveau.

Met deze kennis is de SP zaterdag op pad gegaan om de mening van de burgers te peilen. De actie leverde maar liefst 230 ingevulde formulieren op. Bezoekers konden reageren aan de hand van een aantal vragen, maar ook gewoon hun mening kwijt.

Frits Jansen: "Mensen vinden het ook belachelijk dat ze per 25 kilo zes euro moeten betalen. Dat vinden ze teveel. Zo was er een bezoeker die vertelde zich rot geschrokken te zijn omdat hij 48 euro moest neertellen."

U bent hier