h

Nederland zegt NEE tegen de grondwet!

2 juni 2005

Nederland zegt NEE tegen de grondwet!

Een klinkende overwinning voor de NEE-stemmers gisteravond. Een uitkomst die in ieder geval niet meer te negeren valt. Waar de regering nog hoopte op een twijfelachtig resultaat worden diverse politici vanochtend wakker met een flinke kater.

Europa is nooit een product van de bevolking geweest, maar altijd van de eurocraten en de politici. Deze rekening heeft men gister betaald met een tegenstand van meer dan 60%! Ook in Zoetermeer is er massaal NEE gestemd, 62.8% van de stemmers ziet de grondwet zeer terecht niet zitten.

Na een zware campagne tegen de vele voorstanders, die overigens zichzelf ook nog eens meer belastingeld hadden toebedeeld dan de tegenstanders, blijkt dat de ergernis over Europa groter is dan iemand had verwacht. De SP bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan de succesvolle campagne in Zoetermeer!

Zoals diverse fractievoorzitters het gisteren al zeiden 'We moesten maar eens aan de burger vragen wat zij met Europa willen'. Liever laat dan helemaal nooit. Aanstaande zaterdag op 4 juni zullen enkele SP'ers aanwezig zijn in het stadshart om duidelijk te maken wat een NEE tegen de grondwet betekent voor Nederland.

U bent hier