h

SP verontwaardigd over rechts feest

5 mei 2005

SP verontwaardigd over rechts feest

De SP Zoetermeer reageert verontwaardigd op de toestemming van de gemeente voor een extreem-rechts feest in de Blokhut in Zoetermeer. Volgens de Haagsche Courant is de organisatie van dit feest in handen van de Belgisch-Nederlandse organisatie Voorpost. Voorpost wordt in Nederland in verband wordt gebracht met de verboden partij CP'86 en de opgeheven NNP (Nieuwe Nationalistische Partij).

De SP verbaast zich erover dat feesten die mogelijk uiting geven aan racistische, nazistische of nationalistische gedachtegoeden toegestaan worden door de gemeente. En dat zeker op 5 mei, de dag waarop wij onze vrijheid vieren, maar vooral ook afstand doen van haat en intolerantie.

De SP vraagt zich af of de gemeente dit feest louter heeft toegestaan uit angst voor rellen tijdens de viering op het Marktplein. Dat zou een zeer schadelijk signaal zijn naar iedereen die zich misdraagt in Nederland. Dat wordt blijkbaar op deze wijze beloond . De SP roept de gemeente op snel duidelijkheid te geven over de gang van zaken.

U bent hier