h

SP stelt vragen over pinautomaten

5 februari 2005

SP stelt vragen over pinautomaten

SP afdeling Zoetermeer stelt vragen aan het collega over het aantal pinautomaten in Zoetermeer. Vooral de spreiding is een probleem. Zo kennen de wijken Palenstein, Driemanspolder en Meerzicht ( na winkelsluiting ) geen mogelijkheid tot pinnen.

In de wijk Meerzicht is sinds kort de pinautomaat verwijderd ivm verbouwingen voor de randstadrail. De enige andere pinautomaten in het winkelcentrum zitten in het overkapte gedeelte wat op slot gaat na winkelsluiting. 's-Avonds en op zondag is het niet mogelijk hiervan gebruik te maken.

Mensen die nu geld willen opnemen in een van deze wijken moeten nu naar het stadshart of een nabij gelegen wijk uitwijken. Dit is extra vervelend voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of 's avonds niet graag over straat gaan.

De SP vindt dat er in elk wijkcentrum tenminste één fatsoenlijk toegankelijke pinvoorziening aanwezig moet zijn. Dat is wel het minimum. Nu steeds meer bankfilialen verdwijnen uit de stad moeten nu ook de pinvoorzieningen het ontgelden. Dus steeds minder service voor de klant. De SP heeft opheldering gevraagd aan het college van B&W.

U bent hier