h

SP Zoetermeer aanwezig tijdens aanbieden manifest tegen No Claim aan Eerste Kamer

25 december 2004

SP Zoetermeer aanwezig tijdens aanbieden manifest tegen No Claim aan Eerste Kamer

Afgelopen dinsdag (21-12) heeft Jan Troost van de CG-Raad het manifest tegen de No Claim tezamen met de singel No Claim No Way aangeboden aan de eerste kamer. De SP Zoetermeer was aanwezig tijdens het overhandigen van dit manifest.

Helaas is de no-claimterugaaf een feit. Uiteindelijk door hoofdelijke telling hebben 39 personen ingestemd met het voorstel tegen 27 mensen tegen het voorstel. De fracties van PvdA, GroenLinks, SP en SGP/ChristenUnie stemden tegen het voorstel.

De CDA-fractie stemde pas in met het voorstel na een toezegging van minister Hoogervorst (VVD, volksgezondheid). Deze toezegging houdt in dat de minister zoekt naar een oplossing voor chronisch zieken en gehandicapten en ouderen met een laag inkomen van wie vrijwel vast staat dat zij van de korting van 255 euro op de ziekenfondspremie niets terugzien.

Hoezo CDA & sociaal? Wel instemmen als de minister een toezegging doet, terwijl deze niet duidelijk kan aangeven of er ook daadwerkelijk een oplossing voor bepaalde groepen komt. Als je beweerd ook sociaal te zijn dan zou je op dat moment NEE tegen het voorstel moeten zeggen!

U bent hier