h

Fractie in actie

23 november 2004

Fractie in actie

1 november hadden we weer eens een echte raadsvergadering. De vorige vergadering duurde hooguit 3 kwartier omdat de stukken niet op tijd waren aangeleverd.

Ans kreeg het eerste het woord en mocht, omdat ze een verzoek had gedaan voor een interpellatie met betrekking tot burggolf, het standpunt van veel Zoetermeerders verwoorden.
Ans kwam zelfs uit haar rolstoel om aan het katheder te gaan staan, terwijl de golfers in feite te bedonderd zijn om een stukje te lopen waardoor we een stuk groen zouden kunnen behouden!
Ze diende tevens een motie in die voorstelde de vergunning af te wijzen.
D66 en GL waren hier mee akkoord en de PvdA vond het een sympathiek amendement en wilde dit in eerste instantie zelfs ondersteunen.
Na de schorsing met een gemeenschappelijk aangescherpte motie krabbelde de PvdA echter weer terug.
Ze konden de eerste motie wel ondersteunen maar de tweede niet.
Hierop merkte Henry droog op dat wij ze ook alle twee wel wilden indienen!
Helaas haalde ons amendement niet een meerderheid en had het college toch haar zin!

Jos maakte in zijn betoog over binnenstedelijk bouwen duidelijk dat wij niet kiezen voor woningbouw langs de hoofdstructuur en dat verdichting binnen de stad onbespreekbaar is.
In eerdere discussies hebben we ons eigen standpunt ook duidelijk naar voren gebracht.
Geen sloop van goede woningen en meer woningen voor ouderen en jongeren.

Hans heeft vragen gesteld naar de deskundigheid van de door de gemeente ingehuurde reïntegratie diensten zodat ook mensen met lichamelijke handicaps goed kunnen worden begeleid.

Tonnie voerde deze avond voor het eerst het woord en stelde voor om het vervolg onderzoek voor de “woonfabriek” met een bedrag van € 10.000 te verlagen zodat voor dit geld bijvoorbeeld een aantal speeltuintjes gehandhaafd kunnen blijven.
Helaas haalde haar motie het niet.
Uiteindelijk heeft de fractie verdeeld gestemd over het initiatief voorstel omdat we deels vinden dat cultuur zwaar onderbedeeld is in Zoetermeer en aan de andere kant voor de armoede bestrijding te weinig geld is!

En tot slot heb ik nog extra aangedrongen om het burger initiatief voor het aanleggen van een speelveldje in Noordhove onverkort door te laten gaan.
Het voorstel van het college was natuurlijk goedkoper maar de mogelijkheden beduidend minder!
Gelukkig wilde de volledige gemeenteraad het voorstel van de buurtbewoners honoreren. Het college kreeg dan ook de opdracht mee zelf voor de financiering te zorgen

Namens de fractie, Ed Sanders

U bent hier