h

Fractie in actie

15 augustus 2004

Fractie in actie

Op 22 juni was het resultatendebat aan de orde, het college deed verslag over het jaar 2003.

In de nieuwe raadzaal nog wat onwennig met de nieuwe stoelen die soms een eigen leven gaan leiden, en met de sprekers geprojecteerd op het witte doek
Jos voerde deze dag het woord en legde vooral accenten bij die punten die voor de SP van belang zijn.
• Het luisteren naar de mensen is door ons als belangrijk punt naar voren gebracht. In tijden van overheveling van landelijke taken naar gemeentelijk niveau wordt er veel meer verwacht van het gemeentelijk apparaat.
• ICT kan een nuttige rol vervullen maar is natuurlijk geen haarlemmer olie, niet iedereen beschikt over een computer!
• Wonen Sociale woningbouw moet voldoende gegarandeerd blijven. Jos haalde aan dat de regie bij het oude dorp en de Schoutenhoek ronduit zwak was. Ook de ontwikkeling van Palenstein kan uitmonden in een woondrama.
• Bouwplannen De plannen rondom centrum oost zijn een bodemloze put die nog steeds niet is uitgemond in een uitbreiding van het stadshart.
Het chinese fietsenfabriekje in het miss Etam gebouw schijnt na de zomer het gehele gebouw nodig te hebben voor zijn fietsen. (Dit door de gemeente aangekochte pand kost alleen maar geld!)
• Minima Voor de mensen in de minima hebben we gepleit dat er gezorgd moet worden dat er voldoende middelen beschikbaar blijven om deze groep een menswaardig bestaan te gunnen.
• Oudkomersbeleid
Voor de groep met een onderwijs achterstand en voortijdige school verlaters is er minder geld beschikbaar. Hierop bezuinigen is niet zinvol, deze mensen heeft de samenleving juist hard nodig in de toekomst.
• Cultuur en spel Gebrek aan ruimte juist voor die groep die met weinig geld iets moois kunnen neerzetten is jammer, er zal beter gezocht moeten worden naar goedkope huisvesting. Ook moet er meer gekeken worden waar de belangstelling vanuit de burgerij naar uitgaat. Er zijn al te vaak dure investeringen gedaan!
• Hoogbouw-visie Voor de SP is de menselijke maat van belang en mocht er toch hoog gebouwd moeten worden dan moet de parkeerproblematiek goed worden afgehandeld en niet ten koste gaan van de bestaande parkeerplaatsen

Al met al hebben we een duidelijk kritisch geluid laten horen. Na de vakantie gaan we er als fractie weer flink tegen aan, er is nog een hoop te doen in Zoetermeer.
Namens de fractie, Ed Sanders

U bent hier