h

Fractie in actie

19 juni 2004

Fractie in actie

De Pinkstervakantie zit er weer op en in de diverse commissies is weer het een en ander aan bod geweest.

Wethouder Feijen

Wethouder Fijen met achter hem de petitie en handtekeningen van de actie
"Ouderenzorg: hen een zorg!"

  • Jos heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de dreigende sloop van de Schoutenhoek. De SP-fractie is voorstander van heroverweging van de sloop.
  • Zelf ben ik wezen kijken bij een echtpaar in de Schoutenhoek die mij duidelijk maakte dat het voor de overgebleven bewoners niet meevalt (de helft van de woningen staat nu al leeg) Voor de merendeels hoogbejaarde bewoners valt door het wegvallen van zorg , die zij deels zelf betaalden, ook niet mee.
  • In de commissie openbare ruimte zijn vragen gesteld omtrent de parkeer-problematiek rondom de Veur. Bij grote evenementen is er veel parkeer overlast.
  • Er is nu duidelijkheid over de toekomst van de boerderij op de Seghwaertse weg. Het plan van de voormalige krakers om er een culturele bestemming aan te geven is mislukt de gemeente wil het pand namelijk zo snel mogelijk verkopen.
  • Op de afgelopen gemeenteraadsvergadering is Tonny de Bruijn officieel beëdigd als raadslid waarna zij met bloemen naar haar raads zetel werd geleid.
  • Mw Hoogstad heeft namens de bewoners van de ouderen woningen, een petitie aangeboden met erbij een flinke stapel handtekeningen voor wethouder Fijen.

Het is duidelijk dat het college wat te doen heeft de komende tijd!!

De motie van Jos m.b.t. de reïntegratie-verordening is met 18 tegen 17 stemmen aanvaard.

En tot slot maakte Henry duidelijk dat de SP de aangepaste hoogbouw-visie niet ondersteund.
De Hollandse meester en andere betonnen blokkendozen in een dorp als Zoetermeer is niet hetgeen wat de SP voorstaat!
Laten we het vooral groen houden!

Namens de fractie
Ed Sanders

U bent hier