h

Resultaat ledenvergadering

13 december 2003

Resultaat ledenvergadering

Op de ledenvergadering werd o.a. het bestuur gekozen.

Op een goed bezochte leden vergadering is Fred van Elleswijk herkozen als voorzitter van de afdeling. De plannen die hij bekend maakte voor het komende bestuursjaar waren opnieuw ambitieus. Maar blijkbaar hadden de leden, nadat ze een flitsende reportage hadden kunnen zien, die het afgelopen jaar in beeld bracht, voldoende vertrouwen in deze plannen.
Alle kandidaat-leden zijn gekozen tot bestuursleden. Waarmee het bestuur is uitgebreid tot 9 leden. De ALV heeft overigens toestemming gegeven het bestuur verder uit te breiden tot 12 leden. Een interne werkgroep had dit als aanbeveling in een rapport opgenomen. Bij de SP beslist de Algemene ledenvergadering over het aantal bestuursleden.

Dit jaar is voor het eerst ook de organisatie secretaris rechtstreeks gekozen.
De bedoeling is dat de organisatiesecretaris zich primair richt op de interne organisatie. Kees Molenaar is gekozen tot organisatiesecretaris.
Door de komst van een organisatie secretaris kan de voorzitter zich meer richten op zijn politieke eindverantwoordelijkheid, aldus NKG.
Komend jaar ligt de nadruk intern op verdere invoering van Nieuwe Kansen Grijpen(NKG). NKG is een voorstel van het partijbestuur om de afdelingen in staat te stellen om de enorme ledengroei op te vangen. De afdeling Zoetermeer, waar overigens ook Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel & Rodenrijs, Pijnacker-Nootdorp en Zevenhuizen-Moerkapelle toe behoren, is al vergevorderd met de invoering van de aanbevelingen van nieuwe kansen grijpen.
De organisatiestructuur is er. Maar het moeilijkste deel komt nog. Nu komt het proces met de mensen zelf en dat is altijd een stuk lastiger. Op www.spnet.nl staat het inmiddels door het Congres aangenomen NKG.
De acties op straat, voor zover je die vooruit kunt plannen, zullen dit jaar in het verlengde liggen van het landelijk thema "Red de solidariteit".
De algemene ledenvergadering, ook dit jaar weer onder de deskundige leiding van Marga Berendse, werd op een bijzondere manier afgesloten door Cabaretgroep Fijn Plan, die al improviserend met alle aanwezigen, de link legde tussen formeel en informeel gedeelte van de avond.

De bestuursleden die gekozen zijn:
Andrew Britt
Tonny de Bruijn
Fred van Elleswijk (voorzitter)
Edwin Everaars
Mariolanda Gareman
Frits Jansen
Kees Molenaar (organisatie secretaris)
Ed Sanders
Jan Velner

De eerstkomende bestuursvergadering is 16 december om 20.00u op de Lippe
Biesterfeldstraat. En deze vergadering is voor alle leden, na aanmelding bij
de voorzitter, toegankelijk.

U bent hier