h

Fractie in actie!

21 december 2003

Fractie in actie!

Over o.a. het burgermeesters-circus, amateurtoneel, de Zeeheldenbuurt en de motie van wantrouwen.

Op de afgelopen ledenvergadering hebben we als fractie ons jaarverslag naar voren gebracht.
Er werd mij gevraagd welke burgermeester ik het meest geschikt vond.
Daar ik als gemeenteraadslid geacht wordt dit voor me te houden, kwam Theo met een goed stem advies (waar ik me eveneens in kon vinden).

Zoals ik vorige maand al schreef is het diftar-rapport besproken in de raad.
Het falen van het vorige college en tevens ook het huidige college, was voor de gezamenlijke fracties van SP, D66, Christen unie en groen links een reden om een motie van wantrouwen in te dienen. Helaas had dit geen raadsmeerderheid maar een teken is gegeven.

  • De problemen omtrent Greg en Bout zijn nog steeds niet opgelost de wethouder heeft geïnventariseerd waar eventueel nog ruimte zou zijn om te kunnen optreden. Dat Greg en Bout in januari uit het miss-etam gebouw moet is helaas wel een gegeven. Dat dit waarschijnlijk dan ook de nekslag is voor het amateur toneel in Zoetermeer mag duidelijk zijn. In de commissie stedelijke voorzieningen zal nog een hartig woordje gesproken worden met wethouder Emmens.
  • In de commissie openbare ruimte is het voorstel van de SP omtrent de adoptie van speeltuintjes door buurtbewoners aanvaard. De wethouder zal met concrete plannen komen. (wie wat betaald en wie uiteindelijk verantwoordelijk is)
  • Het burgermeesters-circus is voorbij, en in de a.s. gemeenteraadsvergadering zal Jan Waaijer voorgedragen worden. Of er hier na een goede wind door de gemeente zal waaien zullen we maar afwachten.
  • De zeeheldenbuurt is de afgelopen maand veel besproken in de gemeenteraad. De gehele gemeenteraad was door de bewoners uitgenodigd om in de wijk zelf te kijken naar de woningen.
    Het is dan ook hartverscheurend om te zien hoe vestia met zijn mensen om gaat. Huizen die in het verleden zijn gebouwd met gemeenschapsgeld zouden zonder enige vorm van inspraak worden afgebroken. De gemeenteraad heeft dan ook sterk aangedrongen bij de wethouder, dat ze zowel met de bewoners als met Vestia moet gaan praten. Het hele verslag heeft u kunnen lezen in de krant. Er wordt gefaseerd gesloopt en de bewoners mogen zowaar meepraten. Helaas krijgen we wel het gevoel dat hierdoor eventuele renovatie volledig van de baan zal zijn.
    Het komt er in feite op neer dat Vestia vindt dat de huizen te klein en te duur zijn om te renoveren, sloop is gerechtvaardigd aldus Vestia.
    In de vergadering met Vestia en de gemeenteraad zullen we ons standpunt nog eens verduidelijken.
    We steunen nog steeds de slogan: Stop de sloop van het Dorp!.
  • Namens de fractie
    Ed Sanders

U bent hier