h

Nieuw zebrapad op de Groenblauwlaan

27 augustus 2003

Nieuw zebrapad op de Groenblauwlaan

Op 25 augustus heeft de SP in samenwerking met leerlingen van de basisscholen aan het Electrablauw een voetgangersoversteekplaats geschilderd op de Groenblauwlaan. Op verzoeken van ouders aan de gemeente of er een zebrapad kon worden aangelegd in nog geen positief antwoord gekomen.

Zebrapad in aanleg
De Groenblauwlaan ligt precies tussen de basisscholen en de gymzaal van de kinderen in. Per dag steken honderden kinderen de Groenblauwlaan over en omdat het een van de weinige straten in Rokkeveen is, waar geen drempels liggen, wordt er flink doorgereden. Bovendien is de doorgang vanaf de Electrablauw erg onoverzichtelijk door de geparkeerde auto's.

De kinderen pakten de kwasten van de SP-ers af en wilden het zebrapad zelf tekenen. Belangstellende ouders bleven keurig wachten tot de kinderen het zebrapad op de weg hadden geschilderd, alvorens over te steken. Automobilisten hielden direct rekening met de aanwezigheid van de nieuwe oversteekplaats en stopten voor de overstekende ouders en kinderen.

Omdat het zebrapad na een regenbui weer verdwenen zal zijn, zullen ouders handtekeningen ophalen om de gemeente te overtuigen van de noodzaak van een permanente oversteekplaats.

U bent hier