h

SP is tegen geldverslindende Floriade 2012

27 april 2003

SP is tegen geldverslindende Floriade 2012

Zoals U weet is de SP tegen prestigeprojecten en de Floriade valt hier ook onder, dus de mededeling in de Haagsche Courant van 23 april: dat de SPfractie de Floriade een kans geeft, zal bij U wel enige verwarring hebben opgeroepen .

Maandag 22 april is er in de raadsvergadering een debat over de Floriade 2012 geweest .
Hierbij ging het er niet om of er een Floriade georganiseerd moest worden maar of er een onderzoek gedaan konden worden samen met andere gemeentes, provincie, VROM en de Waterschappen wat de mogelijkheden waren om gezamenlijk tot een plan te kunnen komen om het gebied in de Groen Blauwe Slinger te kunnen ontwikkelen tot een natuurgebied .

Als men namelijk niet tot deze ontwikkeling kan komen, is de kans groot dat er tot aan Zoetermeer dit gebied helemaal vol wordt gebouwd met woningen door de gemeente Den Haag en Leidschendam-Voorburg .
Dit idee is voor de Zoetermeerse SP fractie een gruwel en omdat wij vinden dat de geplande wateropslag met bossen en natuurgebied een kans moet krijgen, hebben wij ingestemd met een verder onderzoek met de andere belanghebbenden om te kijken hoe dit zonder financiele risicos gerealiseerd zou kunnen worden .
Als aan het eind van het onderzoek de uitslag is dat de gemeente Zoetermeer de grote financiele trekker zal zijn met alle financiele risicos zullen wij onze steun intrekken. Dan zullen er andere mogelijkheden gezocht moeten worden om de optrekkende huizengolf tegen te houden.

Dus er komt nog een vervolg over dit onderwerp zodra de resultaten bekend zijn van het onderzoek.

U bent hier