h

Voor een volledig Langeland ziekenhuis

Acute geboortezorg verdwijnt, de intensive care verdwijnt en wordt vervangen door een acute zorgafdeling en spoedeisende hulp wordt op  termijn afgebouwd als het aan de interim-directeur van het Lange Land ziekenhuis en de zorgverzekeraars ligt. Dit allemaal in een stad met bijna 126.000 inwoners.

SP-raadslid Jan Velner: “Zorg is geen luxe en een gebied zo groot als Zoetermeer heeft gewoon een basisziekenhuis nodig die 24 uur per dag te bereiken is. Samen met bewoners en personeel zullen wij strijden voor het behoud van deze posten in het ziekenhuis.”

De SP ziet de problemen van het Langeland Ziekenhuis als het bewijs dat de marktwerking in de zorg is mislukt. Daarom verzamelen wij verhalen van personeel van het LLZ maar ook willen wij graag weten wat dit zal gaan betekenen voor de patiënten van het ziekenhuis.

Terwijl zorgverzekeraars  enorme winsten maken en die wil uitkeren aan aandeelhouders, zijn patiënten het kind van de rekening. Dat moet anders. Niet de winsten van de zorgverzekeraars moeten voorop staan, maar goede en toegankelijke zorg, dichtbij huis.

Vertel uw verhaal

Wat betekenen de ingrijpende veranderingen in het Langeland Ziekenhuis voor u? Vertel ons uw verhaal, door onderstaand formulier in te vullen.

Wij laten uw zorgen luid en duidelijk horen bij de politici in Den Haag, bij de gemeenteraad en de zorgverzekerraars.

 
1 Start 2 Voltooid
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier